A zuhatagok császára, az Iguazu-vízesés

iguazu-vízesés

Az Iguazu-vízesés az Iguazu folyón található, amely jogosan nyeri el a császári címet a maga 2,7 kilométer szélességben húzódó 270 különböző zuhatagával. A vízesés átlagosan 60 méter magasságból ontja maga alá a hatalmas víztömegét.

Bár az Iguzau-vízesésnek csupán 20%-a tartozik Brazíliához (a másik 80% Argentína alá esik), aki teheti, mindenképpen szervezze be a brazíliai nyaralás megállói közé.

A természeti csoda egyik különlegessége ott van, ahol az Iguazu-vízesés leghosszabban eső zuhataga, az Union, az úgynevezett Ördögtorok-szakadékba esik. A folyó ezt hosszú-hosszú idő alatt vájta ki és eleinte lávaréteg fedte a talajt. Miután a láva kihűlt, bazalttá alakult át.

iguazu-vízesés

Az Iguazu-vízesés saját legendája

A történet szerint a zuhatagokat Mboi isten hozta létre haragjában. Mboi ugyanis beleszeretett egy törzsfőnök lányába, azonban szerelmét visszautasították. Haragjában a menekülő lánynak és apjának életet a zuhataggal kívánta kioltani.

Az Iguazu-vízesés egyébként a szerelmem egyik jelképe. Ezek alapján talán mondanom sem kell, ha lánykérésről van szó, a lélegzetelállító helyszín az egyik legideálisabb körülményeket teremti az esemény számára. Persze a legenda tudatában a szerencsés lányoknak vigyázniuk kell, hogy mit felelnek… 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*