Szeretnél búvárkodni? Akkor ne hagyd ki Fernando de Noronha-szigetcsoportját!

fernando-de-noronha

Fernando de Noronha-szigetcsoport olyan lenyűgöző helyeket és lehetőségeket tartogat magában, amelyet kár lenne elszalasztanod, ha Brazíliában jársz!

A legtöbb standon az ember nem igen találkozik gazdag élővilággal. A emberektől zsúfolt tengerpartok napközben elijesztik a tengeri élőlényeket. Egy-egy hal elúszik, talán láthatunk néhány rákot, de többnyire itt megakad a látnivaló. Éjszaka pedig a fényviszonyok miatt aligha látható bármi is.

Ha az ember közelebbről megszeretné vizsgálni a vízi világot, annak Fernando de Noronha-szigetcsoportja nyújtja a megoldást. Az említett búvárkodásra alkalmas hely Brazília északkeleti partján fekszik. A víz egész évben megtartja kellemes hőmérsékletét, a búvárok pedig akár egészen 50 méter mélyen ereszkedhetnek alá.

fernando-de-noronha

Milyen élőlényekkel találkozhatsz Fernando de Noronha-szigetcsoportnál?

Itt van rá esély, hogy delfinekkel úszhatsz és a filmekben látott tengeri teknősöket is megcsodáld. Aki tart a víztől és inkább a szárazföldi állatok érdeklik, azoknak a gazdag és felettébb színes madárvilág nyújthat kikapcsolódást. Csak hogy néhányat említsek ilyen például a szulák különböző fajtái, amerikai pettyeslile, vöröscsőrű trópusimadár.

Miért érdemes még a Fernando de Noronha-szigetcsoportot meglátogatni?

A képek magáért beszélnek! A táj egyszerűen lenyűgöző. Hatalmas sziklák, 21 különálló sziget, amelyek vulkanikus eredetűek. Kirándulásra bőven akad túravonal. A 21 sziget egyébként egytől egyig lakott, azonban a lakosság létszáma igen alacsony.

Arról nem beszélve, hogy aki eddig csak a boltban kiállított polcokról vette le a banánt vagy papayát, annak a Fernando de Noronha-szigetcsoporton belül lehetősége lesz saját maga leszakítani a gyümölcsöket!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*