A Riói karnevál: egy világszerte ismert esemény

Riói karnevál

A Riói karnevál 1928 óta kerül megrendezésre minden évben és kijelenthetem, hogy a legismertebb, leghíresebb karnevál az egész világon.

A Riói karnevál minden évben a farsangi szezon alatt kerül megrendezésre és több százezer turistát vonz az eseményre. Az esemény fő attrakciója Smbadrome-ban van, ahol egy különleges táncbemutató következik. A táncosok hónapokon keresztül készülnek ezekre a percekre, lépéseik között pedig a szamba táncot fedezhetik fel a szerencsés résztvevők.

A Riói karnevál hangulata leírhatatlan, a felvonulók az esemény idejére elérik, hogy önkívületi magasságba emeljék a jókedvet. Gyönyörű, különleges és páratlan ruhadarabokban teszik meg a menetelést négy napon keresztül.

Riói karnevál

A helyiek jelmezbe öltözött ugrálásából, álbajuszok és egyéb kiegészítőikből nőtte ki magát a karnevál a hosszú-hosszú idő alatt. A karneválnak eleinte nem tulajdonítottak nagy jelentőséget, aztán egyre többen csatlakoztak hozzá, végül klubok és társaságok alapultak a hírére. Míg nem mára már kész táncversenyek helyszínéül is szolgál.

A tánciskolák között zajló verseny erős – mindegyik iskola 10-10 táncos kocsit kap, ahol több ezer jól koreografált táncos mozog egyszerre és hibátlanul a zene ütemére.

A Riói karnevál hangulatát növeli, hogy nem csak a felvonulók, hanem a helyiek és minden résztvevő is részt vehet a táncban! Bárki beöltözhet és részt vehet a felvonulók között.

A Rió karnevál drága, de örökre szóló emlékeket garantál! Maga a helyjegy is több tízezerbe kerül, de aki a Riói karneválon részt vesz, az élete talán legnagyobb bulijába fizet be!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*