Brazília egyik legszebb strandja: Baia do Sancho

Baia do Sancho

Ezúttal Brazília egyik legszebb strandját, Baia do Sanho-t szeretnénk egy kicsit közelebb bemutatni. Aki Brazíliába tervez utazni, ezt a strandot mindenképpen érdemes meglátogatnia.

A partot sajnos nem minden időpontban lehet meglátogatni és látogatási díjat is felszámolnak, de ennek ellenére megéri az élmény miatt. A díj miatt a biztonság is nagyobb, a táskát nyugodtan a parton hagyhatod, senki nem fog hozzányúlni. Lehetőség van mosdó használtra, amely szintén kulturált.

A tengerparton se étkezde, se kisebb boltok sincsenek, így mindenképpen legyél előrelátó és csomagold be a szükséges dolgokat.

Baia do Sancho

A tengerpartot sziklába vájt lépcsőn keresztül lehet megközelíteni. A kreatív megoldás, egyetlen hibája, hogy a lépcső szélessége szűkös, így egyszerre egynél több ember nem fér el. Tehát sokszor előfordul, hogy meg kell várni a szembejövőt, amíg fel vagy leér a partra, mielőtt nekiindulhatnál magad is. Ezen felül a lábad elé is figyelned kell, mert nem túl egyenletesek a fokok – de ha koncentrálsz, akkor nem eshet semmi bajod.

A tengerpart homokja nem az a gyönyörű, vakító finom fehér porból ál, hanem sárgás színű, de ettől még ugyanolyan elragadó látványt nyújt a vendégek számára.

A víz tiszta, a tengeri élővilág pedig nagyon gazdag, így a búvárkodni vágyók is kielégíthetik vágyaikat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*