A brazil kávék ízvilága

kávé

Rendszeresen kávézol? Akkor már egészen biztosan találkoztál te is brazil kávéval, hiszen a braziloknak a kávé már több mint 150 éve az egyik legfontosabb export cikkük. Brazília a világ kávétermesztésének egyharmadát látja el!

Valamilyen százalékban szinte minden bolti kávéban megtalálható a brazil kávé. A legfontosabb tulajdonságuk, amely mondhatni az összes kávéjukra jellemző, hogy savasságuk alacsony, amely Brazília éghajlatának és fekvésének köszönhető. Éppen ezért lágy, édeskés ízük van.

kávé

A brazil kávé olcsó – Brazíliában

Ha Brazíliában utazol, biztosra veheted, hogy nem kell sok pénzt kiadnod egy-egy frissítő kávéért. Nem is meglepő, hiszen a hatalmas termesztésnek köszönhetően, megtehetik, hogy alacsonyabban hagyják az árakat. Főleg, hogy ők maguk, a brazilok is erőszeretettel fogyasztják – a dolgozók számára ráadásul ingyenes.

A brazilok a statisztikák alapján sokkal több kávét fogyasztanak, mint mi, magyarok, de persze az adatok világszerte is magasnak számítanak.

Ha beülsz egy vendéglőbe, számítanod kell rá, hogy a kávét előfordulhat, hogy elve cukorral kapod meg és jóval nagyobb mennyiség hozzáadásával, mint amit otthon megszokhattál.

További tudnivaló, ha Brazíliában szeretnél kávézni

Kerüld a tejeskávét! Brazíliában ugyanis a kávé tejjel való hígítása gyengeségre utal. A brazilok között egyedül a gyermekek fogyaszthatnak tejeskávét, azonban amint elég érettek, ők is elhagyják a tej hozzáadását.

Brazíliában a kávézásnak kultusza van. Ha betérsz valahova és kávéval kínálnak, semmiképpen se utasítsd vissza, mert erős illetlenségnek számít.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*